Twee gelauwerde juristen

Over ons

Familiebedrijven worden meestal beheerst door een cultuur van privacy en controle, terwijl het al lang bekend is dat een cultuur van stewardship, transparantie en overvloed de enige weg is naar lange-termijn succes. Hoewel zelf scherpe (fiscaal) juristen, zien wij een ethische planning juist vanuit de familiecultuur, stewardship en cohesie opgebouwd. Zonder die basis blijven structuren en transacties ongefundeerd wat leidt tot onenigheid, entropie en conflict.

Dr. mr. Ineke A. Koele

Fiscalist, advocaat. Dr. Balancing Interests.
Na jarenlang internationaal partner te zijn geweest bij een groot advocatenkantoor, drijft Dr. Ineke nu een leidend fiscaal-juridisch boutiquekantoor op het gebied van Private Clients (vermogende particulieren en familiebedrijven) en Maatschappelijke ondernemingen onder de naam Koele Tax & Legal Perspecta. Getraind aan de Universiteit van Harvard in interest-based onderhandelings- en conciliationtechnieken.

Deze innovatieve hybride jurist integreert verschillende perspectieven om duurzame oplossingen te creëren voor haar cliënten. Zij is geroemd als proactieve thoughtleader in complexe fiscaal-juridische zaken, treedt regelmatig op als spreekster en auteur op binnen- en buitenlandse fora met verhelderende bijdragen.
Als ProCompanion zet zij haar ruime ervaring en innovatieve denkkracht in om te herkennen wat de omstandigheden vereisen naarmate de situatie zich ontvouwt en ontwikkelt.

Far better an approximate answer to the right question, which is often vague, than an exact answer to the wrong question, which can always be made precise.”
― John Tukey

Dr. mr. Fred Schonewille

Mediator. Jurist. Dr. Balancing Interests.
Dr. Fred is een van de meest ervaren mediators in Nederland op het gebied van nalatenschappen, familiebedrijven en scheidingsproblematiek. Hij heeft diverse opleidingen ontwikkeld, is hoofdredacteur van diverse tijdschriften, treedt regelmatig op als spreker, docent en auteur met verbindende bijdragen.

Deze inspirerende hybride jurist heeft de Amerikaanse interest-based onderhandelings- en mediation technieken naar de Nederlandse cultuur gecultiveerd. Als ProCompanion zet hij vanuit een stevige juridische basis zijn inzichten, energie en praktische expertise in om de verschillende belangen van familieleden en andere bij het familiebedrijf betrokken stakeholders op een natuurlijke wijze met elkaar te laten samenvallen.

A pessimist sees the difficulty in every opportunity. An optimist sees the opportunity in every difficulty.
– Winston Churchill